UYDU ANTEN TESİSATI

       Uydu anten kullanımı günümüzün çok yaygın ve vazgeçilmez uygulamalarındandır. Analog anten ile hayatımıza giren uydu antenleri şimdi dijital yayın yapmaktadır. Hatta yüksek çözünürlüklü (HD) dijital yayın hızla yaygınlaşmaktadır.  Bu gelişmelere bağlı olarak da kullanılan elektronik cihazar sürekli yenilenmektedir.
        Şimdi uydu anten tesisatından bahsedelim. En basit bir uydu anten tesisatı aşağıdaki şekilde görülmektedir.
        Burada görüldüğü gibi bir uydu anten tesisatı; Uydu alıcıs(RECEIVER), çanak anten, LNB ve kablodan  oluşmaktadır. Şekildeki tesisat en sade olan bir şemadır. Kullanıcı sayısı ve ihtiyaçlara göre bu tesisat değişikliklere uğrar.
        Eğer birden çok uydunun yayınlarını izlemek istersek, bir diseq şalter aracılığı ile bir den çok çanağı receivirimize bağlayabiliriz. şekilde iki uydu diseq aracılığı ile bir receivere bağlanmıştır.
        Yukarıdaki uygulamada ise bir diseq şalter aracılığı ile tek anteni iki kullanıcı ortak kullanabilmektedir. Bu uygulamada tek uydu yayınları izlenebilmektedir. Kullanıcılar birbirinden bağımsız olarak ilgili uydunun istedikleri kanalını receivirleri sayesinde izleyebilmektedir.


  

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ZAMAN AYARLI ÇALIŞAN MOTOR

ZAYIF AKIM TESİSAT ŞEMALARI

Elektrikli Turbo Fırın Devresi